Bucuresti, Șos. Berceni 96, Monaco Tower, Ap 503
Lu-Vi 09:00 AM - 05:00 PM
Bucuresti, Șos. Berceni 96, Monaco Tower, Ap 503
Lu-Vi 09:00 AM - 05:00 PM
Post Image
10 iul., 2021
Posted by admin
0 comment

Modernizarea tabloului electric de acasa

În ziua de azi, familiile tind să aibă nevoie de mai multă energie electrică decât generațiile anterioare. Odată cu dezvoltarea tehnologiei și sistemele electrice s-au modernizat, ceea ce duce la necesitatea modernizării tabloului electric în cele mai multe proprietăți.

Curentul electric din locuința ta se măsoară în amperi, iar tabloul tău electric este un centru de distribuire a puterii electrice pe amperaj, cu diferite circuite conectate la el. Pentru o înțelegere mai facilă a situației, facem o analogie : Amperajul este echivalentul electric al debitului apei dintr-o instalație sanitară. Cu cât crește amperajul, cu atât mai multă putere electrică este solicitată. Electricitatea intră în casa ta de la liniile companiei de utilități prin intermediul contorului dumneavoastră, în tabloul electric.

SCURT ISTORIC

Panourile electrice s-au schimbat semnificativ. Înainte de anul 1950, o cutie de siguranțe de 30 amperi era una normală. Însă în anii 50 și începutul anilor 60 erau preferate panourile electrice de 60 amperi. Mai apoi, au apărut tablouri cu întrerupătoare, care sunt standardul de calitate și în prezent. Companiile de asigurări acorda o mare atentie riscului de suprasolicitare și supraîncălzire, ce pot duce la un potențial risc de incendiu. Dacă nu insistă pentru modernizare, ar putea cere instalarea unui dispozitiv de comutare care permite funcționarea a câte unui singur aparat major.

De asemenea, este posibil să aveți nevoie de o modernizare a tabloului electric dacă doriți să adăugați la domiciliu întrerupatoare de protecție la scurtcircuit și electrocutare (așa-numitele RCBO). Pe lângă problemele legate de asigurare și siguranță, este posibil să doriți să vă modernizați tabloul electric din motive financiare. Dacă vă puneți casa la vânzare, potențialii cumpărători pot vedea tablourile electrice vechi ca un semn al electricității arhaice în paragină.

SEMNE ÎNTĂLNITE LA TABLOURILE DE SIGURANȚE, CARE ARATĂ CĂ ACESTEA NECESITĂ O MODERNIZARE.

  • Siguranțele continuă să sară;
  • Sursele de lumină sunt ,pâlpâitoare;
  • Sunete de bâzâit.

Acestea ar putea fi simptomele unui potențial risc de incendiu, pe măsură ce se acumulează căldură în pereți, de aceea este important să contactați un electrician imediat ce observați aceste semnale. Acesta poate determina dacă o reparație este suficientă sau dacă aveți nevoie de o modernizare la un amperaj mai mare pentru a îmbunătăți calitatea generală a sistemului dumeavouastră electric și pentru a preveni viitoarele pericole.

Dacă acest articol te-a convins că tabloul tău electric are nevoie de o modernizare, nu ezita, contacteaza acum echipa EnHub și un electrician profesionist va veni la tine în cel mai scurt timp.

Leave a Comment

Your email address will not be published.*

+ 83 = 93