Bucuresti, Șos. Berceni 96, Monaco Tower, Ap 503
Lu-Vi 09:00 AM - 05:00 PM
Bucuresti, Șos. Berceni 96, Monaco Tower, Ap 503
Lu-Vi 09:00 AM - 05:00 PM
Post Image
15 iul., 2021
Posted by admin
0 comment

Probleme electrice des întâlnite şi soluţiile lor

De multe ori dăm vina pe furnizorul de energie electrică, pentru daunele provocate aparatelor electrocasnice, fără a lua in calcul o eventuală defecţiune a instalaţiei noastre electrice. Problemele pot apărea din cauza faptului că instalaţia noastră electrică este invechită şi nu a fost concepută pentru a alimenta diferite tipuri de echipamente electronice sau iluminare moderne.

Problemele electrice pot fi înfricoșătoare. Acestea nu doar deteriorează aparatele electrocasnice, ci reprezintă și un risc pentru viața dvs. Probleme precum facturile mari de energie electric sau luminile intermitente (becuri care pâlpâie) indică faptul că există o problemă electrică. Să analizăm în continuare 12 cele mai frecvente probleme și soluțiile de rezolvare a acestora:

 

  1. Protecția slabă a circuitului / fără RCCB

Întrerupătorul de curent rezidual (RCCB) este un dispozitiv care detectează scurgerile de curent și opreşte alimentarea circuitului de joasă tensiune din casă. Deconectează sarcina de la sursa principală atunci când circuitul are curent rezidual.

Soluție: Instalați un RCCB, deoarece oferă protecție împotriva curenților direcți și indirecți, a șocurilor și a incendiilor electrice.

 

  1. Probleme cu împământarea
  •     Nu este instalat un RCD

RCD (siguranţă automată diferenţială) întrerupe circuitul dacă există un dezechilibru între curenții de intrare și cei de ieșire. Fără RCD, există riscul supraîncălzirii firelor electrice, a șocurilor, a arsurilor sau a unui incendiu electric.

Soluție: Instalați o siguranţă automată diferenţială, dacă nu aveți deja una.

  • Lipsa împământării

Instalaţiile electrice fără priză de pământ sunt total nesigure pentru viaţa dvs. Împământarea oferă o cale pentru curentul excesiv să curgă în cazul unui scurtcircuit.

Soluție: Asigurați-vă că toate conexiunile sunt împământate și că aveți un sistem de împământare adecvat.

 

  1. Probleme de iluminat
  •     Becurile se ard frecvent

Dacă becurile dvs. se ard prea des, ar putea indica probleme electrice. Becurile se pot arde dacă:

  1.         Puterea este prea mare,
  2.         Tensiune înaltă,
  3.         Circulația incorectă a aerului,
  4.         Becul este incorrect fixat,
  5.         Cablare defectă la circuit

Soluție: Dacă vă confruntați cu această problemă des, verificați dacă becul este slab înşurubat. Aduceți un profesionist pentru a determina cauza principal.

  •     Lumini pâlpâitoare și iluminare prea strălucitoare sau slabă

Dacă observați luminile care pâlpâie sau dacă una este mai strălucitoare sau mai slabă decât celelalte, ar putea exista două motive pentru aceasta. Fie consumă o putere diferită, fie tabloul principal de alimentare are probleme tehnice.

Soluție: Dacă becurile au putere diferită, nu ar exista nicio problemă, dar dacă există o problemă în panoul de alimentare, trebuie să apelați un profesionist.

  1. Șocuri electrice

Este posibil să aveți șocuri electrice atunci când porniți sau opriți un aparat. Chiar dacă șocurile sunt ușoare, este o indicație că aparatul are o problemă electrică sau există probleme cu cablajul.

Soluție: puteți conecta un alt dispozitiv și puteți vedea dacă vă confruntați cu aceeași problemă. Dacă rezultatele sunt reproductibile, apelați la un electrician pentru a remedia problema înainte de producerea unui incident.

  1. Facturi de energie electrică ridicate

Câteva motive pentru care ați putea primi o factură mare la electricitate:

  1.     Circuitul electric deteriorat
  2.     Scurgeri în sistemele electrice
  3.     Dispozitivele electrice sunt învechite și consumă mai multă energie

Soluție: puteți reduce costul facturilor de energie electrică trecând la dispozitive mai rentabile și deconectând aparatele atunci când acestea nu sunt utilizate Reparați firele deteriorate și identificați dispozitivele electrice care pot provoca supratensiuni.

  1. Supratensiuni electrice

De obicei, supratensiunile electrice apar din cauza cablării electrice slabe din casă, a aparatelor defecte, a liniilor electrice deteriorate sau a trăsnetului. Supratensiunile electrice sunt probleme electrice obișnuite și durează o fracțiune de secundă. Dacă există supratensiuni frecvente, acestea pot deteriora echipamentul și îi pot reduce speranța de viață.

Soluție: Verificați conexiunile electrice care conectează dispozitivele la rețeaua de acasă. Deconectați dispoyitivele de calitate slabă de la priză. Creșterile de tensiune ar trebui să se oprească; dacă nu, trebuie să apelați la un electrician.

  1. Suprasolicitare

Uneori puteţi să folosiți un bec de o putere mai mare decât a fost proiectat şi poate suporta corpul de iluminat în care a fost introdus. Acest lucru creşte riscul de topire a prizei și a izolației firului dispozitivului din cauza căldurii ridicate din bec. Acest lucru poate provoca incendii electrice.

Soluție: Montați becul potrivit pe dispozitivul potrivit. Dacă nu sunteți sigur de puterea pe care o poate suporta dispozitivul, este sigur să folosiți un bec de 60 de wați sau un bec mai mic.

  1. Întrerupătoarele de lumină nu funcționează

Un comutator care nu funcționează este rezultatul unei manopere slabe sau a unei calități slabe a produselor. Poate fi, de asemenea, o defecțiune la cablare, circuit sau doză.

Soluție: consultați un electrician pentru această problemă.

  1. O doză de derivaţie neacoperită

Dozele de derivaţie conțin o mulțime de fire care sunt conectate între ele și sunt proiectate pentru a realiza distribuţia corectă a circuitelor în casă. Aceste doze protejează, de asemenea, firele împotriva deteriorării. O doză neacoperită crește șansele de electrocutare.

Soluție: Acoperiţi doza, apelând la un profesionist.

  1. Întrerupător de declanșare

Dacă prea multe dispozitive consumatoare de energie electric ridică consumul de energie din aceeași sursă, există șanse ca întrerupătoarele (siguranţele) dvs. să se declanșeze – totuși este un semn bun – înseamnă că instalaţia/casa dvs. este protejată.

Soluție: reduceți numărul de aparate consumatoare de energie care consumă energie din aceeași sursă. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, sunați electricianul pentru a verifica cablajul și pentru a afla ce cauzează declanșarea.

  1. Cabluri neizolate

Cablurile neizolate sau “ciupite” expun firele sub tensiune și cresc șansele de electrocutare dacă există contact direct cu acestea.

Soluție: Opriți alimentarea cu energie electrică și acoperiți tăieturile cu bandă. Această remediere este temporară, iar situația poate deveni periculoasă atunci când banda se desprinde. Deci, cel mai bine este să înlocuiţi cablul cu unul nou.

  1. Cablare din aluminiu

Aluminiul este un metal mai susceptibil la oxidare atunci când conduce electricitatea. Deci, atunci când intră în contact cu alte materiale combustibile, cum ar fi lemnul, plasticul etc., poate provoca un incendiu.

Soluție: Folosiți cupru în loc de aluminiu. Cuprul este mai ieftin și la fel de ductil, dar nu are proprietățile de oxidare ale aluminiului.

Dacă pentru oricare dintre problemele de mai sus aveţi nevoie de un electrician profesionist, nu eyitati să ne contactati.

Leave a Comment

Your email address will not be published.*

57 − = 50