Bucuresti, Șos. Berceni 96, Monaco Tower, Ap 503
Lu-Vi 09:00 AM - 05:00 PM
Bucuresti, Șos. Berceni 96, Monaco Tower, Ap 503
Lu-Vi 09:00 AM - 05:00 PM
Post Image
11 iul., 2021
Posted by admin
0 comment

Impamantarea – iti salveaza viata

Impamantarea reprezinta un element de securitate crucial in instalatiile electrice, de aceea corectitudinea executarii acesteia este foarte importanta.
 
Scopul principal al impamantarii este acela de a proteja oamenii impotriva expunerii directe la electricitate in cazul unei eventuale defectiuni a unui aparat care dispune fie de o carcasa metalica fie de diferite elemente metalice, dar si de a proteja aparatele electrocasnice de supratensiuni sau descarcari electrice atmosferice.
 
Instalatiile de impamantare pot fi naturale sau artificiale.
Impamantarea naturala este acea impamantare a carei suprafata de contact a instalatiei cu pamantul este reprezentata de armatura fundatiei.
Instalatiile de impamantare artificiale sunt reprezentate de instalatii in care distribuirea curentului spre sol se face prin electrozi special montati in acest scop.
 
Pentru a asigura protectia necesara, rezistenta de dispersie a prizei de pamant nu trebuie sa depaseasca valoarea de 4 Ohmi, in cazul in care aceasta este utilizata doar pentru protectia omului impotriva atingerii directe. In cazul in care deserveste o instalatie paratrasnet, rezistenta de dispersie trebuie sa aiba o valoare mai mica de 10 Ohmi, iar in cazul in care aceasta este folosita pentru ambele situatii, rezistenta de dispersie nu trebuie sa depaseasca 1 Ohm.
 
Realizarea instalatiei de legare la pamant se efectueaza doar de firme autorizate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie, pentru a fi asigurata conformitatea acesteia. Mai mult, verificarea si intretinerea acesteia trebuie realizata periodic, alaturi de o masuratoare care atesta ca valoarea rezistentei de dispersie este in parametrii normali.
Contacteaza-ne acum pentru o evaluare a instalatiei tale de impamantare, recalibrarea corecta sau constructia uneia noi pentru casa ta.
Leave a Comment

Your email address will not be published.*

− 4 = 1